29.09.2020.

08:16

Foto:

Planeta

POZVAO MERKELOVU DA OBUZDA TURSKU! Premijer Jermenije traži pomoć od nemačke kancelarke za smirivanje situacije u Nagorno Karabahu!


Navedeno je da je razgovarano o eskalaciji sukoba u Nagorno-Karabahu.

"Pašinjan je ukazao da od početka pogoršanja situacije na jermensko-azerbejdžanskoj granici u julu Turska pokazuje neviđenu aktivnost u regionu. On je pozvao nemačku kancelarku da uloži sve napore kako bi bilo zaustavljeno agresivno i destruktivno ponašanje Turske i sprečeno njeno učešće u događajima u regionu", istaknuto je u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Merkel je izrazila duboku zabrinutost zbog nastale situacije i naglasila da ne postoji alternativa mirnom rešavanju problema Nagorno-Karabaha.



Nemačka kancelarka je takođe rekla da je potrebno vratiti se u mirovni proces u okviru Minske grupe OEBS-a.

Intenzivni oružani sukobi između azerbejdžanskih i jermenskih snaga nastavljeni su tokom noći, saopštilo je jutros ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Iz ministarstva odbrane u Bakuu je saopšteno da su jermenske snage pokušale kontranapadom ponovo da zauzmu izgubljene položaje na pravcima ka Fuzuli, Kebreji, Adžeri i Terteru, preneo je Rojters.

Portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan saopštio je da se azerbejdžanske oružane snage pripremaju za novi napad u Karabahu.

- Neprijatelj je započeo pojačana artiljerijska dejstva i sprema se za novi napad - napisao je Ovanisjan na Fejsbuku.