29.09.2020.

12:35

Foto:

Planeta

ZAMENIK MINISTRA ODBRANE OTKRIO: Evo kako NATO pokušava da uništi vojni savez Rusije i Belorusije!

- NATO nastavlja da jača svoj borbeni potencijal i vojnu aktivnost u Evropi. Na Baltiku se vrši raspoređivanje vojne infrastrukture NATO-a ubrzanim tempom. Glavni cilj širenja vojne aktivnosti je demontaža vojnog saveza Belorusije i Rusije - rekao je Kartapolov na Forumu regiona Belorusije i Rusije.

Kartapolov je istakao da će ruska vojska braniti interese Belorusije i osiguravati njenu bezbednost pod svim okolnostima.  

- Kako su izjavili lideri naših država, Rusija i Belorusija će nastaviti saradnju u vojnoj oblasti. I nameravamo da sprovedemo većinu zajedničkih aktivnosti planiranih za ovu godinu - naveo je zamenik ministra.

On je naglasio da se kao protivteža razmeštanju NATO trupa u blizini granica Rusije i Belorusije preduzimaju recipročne mere, među kojima i vojne vežbe "Štit Saveza" i "Slovensko bratstvo". Belorusiju je nazvao ne samo najbližim susedom, već i "pouzdanim vojnim saveznikom".

- U toku je rad na poboljšanju zajedničke obuke naših oružanih snaga za 2021. i naredne godine. Proširuje se program vojno-naučne i vojno-tehničke saradnje - dodao je zamenik ministra.