30.09.2020.

21:42

Foto:

Planeta

NEŠTO 200 PUTA MOĆNIJE NEGO ŠTO POSTOJI NA ZEMLJI SPREČAVA NOVI ODLAZAK ČOVEKA NA MESEC! Misija Artemis se suočava se zastrašujućim protivnikom!

Merenja su napravljena u januaru 2019. godine u sklopu kineske Chang'e 4 misije, a objavljena su u magazinu Science Advances. 

Astronauti će biti izloženi prosečnoj dnevnoj dozi radijacije od 1.369 mikro siverta. To je za 2,6 puta više u odnosu na dnevnu izloženost na Međunarodnoj svemirskoj stanici, ali bi se još uvek mogla smatrati sigurnom dozom u kraćim intervalima.

- Radijacija koju smo izmerili na Mesecu 200 puta je veća od radijacije na površini Zemlje, odnosno pet do deset puta više u odnosu na let između New Yorka i Frankfurta. Astronauti bi bili izloženi ovoj radijaciji duže nego putnici i piloti na transatlantskim letovima, što je značajna izloženost - izjavio je fizičar Robert Wimmer-Schweingruber sa Univerizteta u Kilu.

OVO JE CENA RATA SA RUSIJOM, UBIJENO 133.000 TERORISTA I 865 VOĐA ISIS! Šojgu otkrio rezultate angažmana Moskve u Siriji! PA, KO VOLI NEK IZVOLI...

U istraživanju je navedeno da bi izloženost radijaciji mogla imati dugoročne posledice na zdravlje kao što su katarakta, rak, degenerativne bolesti centralnog nervnog sistema ili drugih organa. Naučnici su upozorili i da izloženost velikim solarnim česticama bez adekvatne zaštite može imati negativne posledice.

Informer

U sklopu misije Artemis astronauti će ostati na Mesecu dve nedelje i obaviti dve svemirske šetnje. Hoće li će ovi podaci uticati na planove, zasad nije poznato. 

(VIDEO) JERMENI STAVILI U POGON RUSKI SISTEM "TOČKA-U", AZERBEJDŽANCI U ŠOKU! Rat u Nagrno Karabahu potpuno van kontrole! Hiljade mrtvih na obe strane, OVAKAV MASAKR SVET NE PAMTI!

Astronauti naporno treniraju i pripremaju se za istorijsku misiju.