01.10.2020.

21:51

Foto:

Planeta

RUSIJA ĆE POČISTITI TURKE BEZ MILOSTI U NAGORNO - KARABAHU AKO SE OVO DOGODI! Brutalno upozorenje Ankari! Siriju i Libiju im tolerišu, ali Jermeniju ne!

Iznenada rasplamsani oružani sukob između Azerbejdžana i Jermenije, čija je težina postala uporediva sa aktivnom fazom borbi u Donbasu, privlači sve veću pažnju.

Politikolog Rostislav Iščenko uzeo je učešće u ovoj osetljivoj temi. Tako je u intervjuu za FBA „Ekonomija danas" ekspert istakao da se u ovoj situaciji Moskva neće zauzeti za bilo koju stranu, ograničavajući se na ulogu posrednika, već će učiniti sve napore da reši sledeću opasnu situaciju koja je nastala na postsovjetskom prostoru.

- Mešanje Rusije u novi sukob u Karabahu biće ograničeno na posredovanje, sve dok postoji mogućnost dogovora između strana - rekao je Iščenko.

BRUTALNA ERDOGANOVA PORUKA PUTINU, TRAMPU, MAKRONU.... Sad pozivate na prekid vatre, a 30 godina niste rešili problem... MOŽE LI POSLE OVOG BITI MIRNOG REŠENJA!

Istovremeno je ukazano u kom slučaju će Rusija upotrebiti silu u sukobu između Jermenije i Azerbejdžana:

- U slučaju pretnje da se probije odbrana Jermenije i ulaska azerbejdžanskih trupa na njenu teritoriju, Ruska Federacija će upotrebiti potrebnu silu za zaustavljanje rata.

Pored toga, politikolog je ukazao na mogućnost upotrebe ruskih trupa u slučaju mešanja trećih zemalja u sukob.

Dakle, ako Turska pokuša aktivno da učestvuje na strani Azerbejdžana, to se može smatrati direktnim napadom na državu članicu ODKB.

U takvoj situaciji Moskva ima legitiman razlog da ispuni svoje obaveze da zaštiti svog saveznika u uđe u rat sa Turskom.

(VIDEO) RAT ZA KARABAH - PRVA U SVETU MASOVNA UPOTREBA BORBENIH DRONOVA! Stravično krvoproliće ima i drugu mnogo brutalnju pozadinu!

Obzirom da je Turska već na dva ratišta konfrontirana sa Rusijom i to u Siriji i Libiji, u ovom slučaju Turska ima velike šanse da direktno oseti na svojim leđima svu moć ruskog oružja.