10.10.2020.

22:09

Foto:

Planeta

OSEĆAM SE ODLIČNO, A KORONAVIRUS VEĆ NESTAJE! Tramp se prvi put pojavio u javnosti, A ONDA U SVOM STILU IZJAVIO: Ako mislite da "Uspavani Džo" može da upravlja državom, VARATE SE!

- Osećam se odlično - rekao je Tramp sa terase Bele kuće, prenosi agencija Rojters.

Tramp, koji se pojavio noseći masku - uklonivši je sa lica tokom govora, obratio se sa terase Bele kuće tokom događaja organizovanog pod nazivom “Miran protest za rad i red”, kojem je prisustvovalo nekoliko stotina koji su stajali na travnjaku ispod terase.

Informer

Tokom šesnaestominutnog govora predsednik Tramp rekao je, između ostalog, da će vakcina protiv kovida-19 biti veoma brzo razvijena, prenosi Glas Amerike.

- Nestaće i već nestaje - rekao je američki predsednik, aludirajući na koronavirus koji je u zdravstvenom i ekonomskom smislu paralisao Sjedinjene Države i čitav svet.

Tramp, koji se u kampanji oslanjao na teme povezane sa ostvarivanjem reda i mera tokom perioda obeleženog periodičnim nasiljem tokom protesta za rasnu jednakost, poručio je i da Republikansku partiju podržavaju američke policijske snage.

Informer

"Pod budnim smo okom policije i na strani smo pravde", rekao je Donald Tramp na skupu.

- Crnci i Latinoamerikanci odbacuju radikalnu socijalističku levicu i prihvataju našu politiku otvaranja radnih mesta, podrške radnicima i snagama reda. Želimo red i zakon, potreban nam je red i zakon, kao agenda koja će biti u korist Amerike - kazao je Tramp.

Informer

- Mislim da su demokrate, stotinama godina vodile skoro sve gradove u unutrašnjosti SAD. Njihova politika nije donela ništa osim nesreće, siromaštva i nevolja. Uspavani Džo Bajden izdao je crnce i latinoamerikance. Ako mislite da može da upravlja ovom državom, varate se - poručio je Tramp u obraćanju pristalicama.

Uoči obraćanja američkog predsednika, iz Bele kuće je u petak saopšteno da će Tramp biti testiran na korona virus i da neće izlaziti u javnost ako se utvrdi da i dalje može širiti virus. Za sada nije poznato da li je test sproveden i kakvi su bili njegovi rezultati, piše Glas Amerike.