20.10.2020.

07:34

Foto:

Planeta

Mladić iz Srbije čuvenoj milijarderki ukrao 20 MILIONA EVRA: U svetu postao poznat po NEVEROVATNOJ PREVARI, a banda koju vodi ima SIMBOLIČNO IME

Jugoslav Jovanović (23) uhapšen je u petak u Rimu zbog sumnje da je krajem 2019. u Londonu opljačkao vilu čuvene Tamare Eklston, iz koje je odneo keš i nakit u vrednosti od 20 miliona evra!

Tamara je, inače, ćerka bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona, a u vreme pljačke bila je na putu.

Ništa od ukradenog novca i nakita nikada nije pronađeno!

Tipovali vilu

Filmska pljačka Tamarine vile dogodila se u petak 13. decembra 2019. u elitnom delu Londona, a osim Jovanovića u krađi su učestvovali Rumunka Marija Mestar (47), njen sin Emil Savastu (26), kao i Italijani Alesandro Malteze (44) i Alesandro Donati (43). Peti član pljačkaške bande, Hrvat Danijel Vuković (35), još je u bekstvu.

Engleski mediji prenose da je Jovanović odmah posle pljačke u Londonu označen kao organizator bande, ali bilo mu je teško ući u trag.

Rabin

Jovanović se jednom maskirao u rabina i od kolekcionara kupio slike Rubensa i Renoara za pun džak lažnih para

- Banda je duže vreme posmatrala Tamarinu vilu u Londonu, u delu grada koji zovu "Ulica milijardera". Čim je Eklstonova otišla na odmor u Laponiju, Jovanović i njegova ekipa su krenuli u akciju. Četvorica muškaraca su taksijem došla do vile. Jedan je ostao ispred da čuva stražu, a trojica su kroz prozor ušla u prizemlje kuće. Prvo su deaktivirali alarmni sistem, pa su krenuli do sobe u kojoj se nalaze četiri sefa. Uspeli su da otvore samo jedan, u kom su bili novac, skupoceni satovi, nakit... - pišu engleski mediji i dodaju:

- Dragocenosti koje su ukrali ubacili su u jednu "luj viton" torbu, koju su pronašli u kući. Koliko su lopovi bili opušteni, pokazuje i činjenica da je čitava pljačka trajala gotovo sat vremena.
Međutim, sigurnosne kamere u vili su snimile lica lopova i oni su ubrzo identifikovani. Utvrđeno je da je Jovanović odmah posle pljačke pobegao u Italiju, ali policija je tragala za njim gotovo 10 meseci pre nego što je lociran i uhapšen u Rimu. Imao je utočište u romskim kampovima, od kojih su neki čak bili u njegovom vlasništvu.

Italijanski mediji preneli su da je Jovanović poznat u toj zemlji kao kralj prevara i provala.

Tamara lagala da joj je ukradeno 60 miliona

Tamara Eklston ispričala je policajcima posle pljačke da joj je iz vile u Londonu ukraden nakit vredan čak 60 miliona evra. Međutim, sud u Londonu je utvrdio da su ukradene dragocenosti vredele "samo" 20 miliona. Sumnja se da su lopovi sav keš potrošili ili sakrili, da su zlato pretopili, a da su satove prodali na crnom tržištu u Italiji.

- Njegovu bandu nazivaju "Zlatne ruke". Čuvena Jovanovićeva prevara je bila kada se pre nekoliko godina maskirao u rabina i od jednog kolekcionara umetnina kupio dve umetničke slike Rubensa i Renoara, i to za pun džak lažnog novca - preneli su portali.

Hvalila se na Fejsu

Što se tiče ostalih članova Jovanovićeve bande, ubrzo nakon pljačke u Londonu najpre je uhapšen Rumun Emil Savastu, koji se spremao da pobegne u Japan. Odmah zatim privedena je i njegova majka Marija.

Otkriveno je da je i ona učestvovala u pljački jer je na Fejsbuku objavila "selfi" sa ukradenom "luj viton" torbom i Tamarinim minđušama. Zatim su uhapšeni i Italijani Alesandro Malteze i Alesandro Donati.

Zanimljivo je da se Vukoviću izgubio svaki trag nakon što se ukrcao u avion za Beograd.