02.11.2020.

09:54

Foto:

Planeta

AMERIČKI PILOT OTKRIO: Evo kakav je osećaj leteti u ruskom lovcu MiG-29!

Rejzer i njegove kolege obučavali su poljske pilote koji su leteli na avionima MiG-29 nakon ulaska Poljske u NATO 1999. godine, prenosi "Nešnal interest".

- Avion je bio lak za manevrisanje, ali čini mi se da mu je bilo potrebno mnogo goriva - rekao je penzionisani pilot, upoređujući sovjetski lovac sa američkim F-15E. Rejzer je takođe primetio da lovcu MiG-29 "nedostaje opšta preglednost i domet".

MiG-29 je sovjetski višenamenski lovac četvrte generacije. Prva serijska modifikacija se nalazi u vojsci od 1983. godine.

MiG-29 je opremljen odbrambenim kompleksom dizajniranim da blagovremeno upozori pilota na pretnju, informiše o pravcu mogućeg napada, kao i ometanju neprijateljskih raketnih sistema za navođenje.

Informer

Američki lovac F-15

Ranije je "Nešnal interest" pisao da se modernizovan MiG-29 može smatrati modernim borbenim avionom, pošto je dobio najnovije sisteme za letenje i sisteme naoružanja koji omogućavaju vazdušne operacije različitog stepena složenosti. Lovac je dobio nove rakete vazduh-zemlja i protivbrodski sistem naoružanja.

Glavna karakteristika modernizovanog MiG-29 je posebna instalacija za elektronsko ratovanje koja štiti letelicu od neprijateljske protivvazduhoplovne odbrane i presretača.