02.11.2020.

22:55

Foto:

Planeta

TERORISTIČKI NAPAD U BEČU! Broje se mrtvi, opšti metež na ulicama, elitne jedinice tragaju za napadačima! GRAD BLOKIRAN!

00:11 Jezive pretnje na Tviteru

Na zvaničnom Tviter nalogu bečke policije već u prvim minutima pojavila su se i pretnje.

Informer

Kunem se Alahom, ovo je tek početak - napisao je izvesni Abdilmuntakim al Iraki.

Uz Alahovu volju, ova bitka se neće završiti u Iraku ili Siriji. Pobedićemo. Pripremite se, jer je borba tek počela - naveo je, a nalog hyurtay je ubrzo suspendovan.

Informer

23:57 Srpkinja iz Beča za Informer.rs

Pratim baš vesti i po svim grupama. Zvanično se ono sa snimaka dešavalo i u prvom bicriku na Schwedenplatzu, to im je mesto gde se okupljaju. Odatle su i krenuli. Ovde na Westenbanhovu blizu nas, ima dosta policije. Nezvanično su upadali i u neki lokal.Čuju se helikopteri na sve strane, policija je na sve strane, kao i vojska - rekla je naša čitateljka.

23:14 Ambasador Srbije u Austrije: Bio sam kilometar i po od napada

Ovo je šok i nešto što je svima bilo nezamislivo da može da se desi u Beču koji je godinama najpoželjniji i najsigurniji grad. Sve se desilo nešto posle 21 sat. Šetao sam sa porodicom i odjedanput je na ulicama bilo mnoštvo kola. Znali smo da se nešto desilo, a kad su iznad nas proleteli helikopteri, pribojavali smo se da se nešto veliko dogodilo. Sada smo bezbedni, u svom domu pratimo situaciju. Za naše državljane još ništa ne možemo da proveravamo jer je akcija u toku. Sa svojim saradnicima sam odmah preduzeo sve mere koje se tiču integriteta ambasade, a ona je adekvatno čuvana, jer se nalazi u neposrednoj blizini bečke policijske akademije - ispričao je za Kurir.rs ambasador Nebojša Rodić.

Informer

22:58 Policija:  Pucano na šest mesta 

Tokom večerašnjeg napada u Beču ubijen je jedan prolaznik, kao I jedan napadač, a ima I više povređenih, rekao je večeras portparol policije Harald Seres.

Seres je kazao da je policija uspela da ubije jednog osumnjičenog za oružani napad u centru Beca, a kod njega je nađena "duga cev".

Informer



Kada je reč o identitetu ubijenog, rekao je da je u toku istraga I da ne može ništa da kaže o tome, kao ni o pozadini napada, koji je počeo oko 20 časova.

Preneo je da je bilo šest mesta na kojima se pucalo u blizini ulice u kojoj se nalazi bečka sinagoga.
 

22:37 - (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Prvo ga je ranio, A ONDA "OVERIO"! Stravičan snimak iz Beča!

Na snimku se vidi kako terorista prolazi pored muškarca, puca na njega i odlazi, a taj video pogledajte OVDE.

Informer

22:34 - (VIDEO) UDARNA VEST! GRUPA TERORISTA U BEČU SE PREDALA POLICIJI! Pogledajte trenutak predaje!

Četvorica terorista su večeras izveli krvavai napad u Beču, a snimak predaje pogledajte OVDE.

22:14 - (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) TERORISTA RANJAVA POLICAJCA U BEČU! Ispaljeno najmanje 50 metaka u blizini sinagoge! KRVAVI NAPAD!

Pojavio se novi snimak užasa, a više o tome pročitajte OVDE.

Informer

22:08 - MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA AUSTRIJE POTVRDIO: U terorističkom napadu ima mrtvih i povređenih!

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer izjavio je da se večeras u centru Beča desio teroristički napadu i da verovatno ima više mrtvih i ranjenih. Više o tome pročitajte OVDE.

Informer

21:49 - Ovako je izgledao napad, ovo je prvi snimak

Paralelno sa pucnjavom, jedna osoba se raznela eksplozivom, a više o tome pročitajte OVDE.

Informer

20:48 - Napad ispred Sinagoge, ranjen policajac, sumnja se da ima nekoliko mrtvih

U Beču je večeras napadnuta sinagoga, a prema prvim informacijama, ranjen je policajac koji je čuvao zgradu i on se nalazi u životnoj opasnosti, javljaju austrijski mediji. Pojedini mediji javljaju da ima još nekoliko povređenih i da je čak sedmoro mrtvih. Više o tome pročitajte OVDE.