09.11.2020.

11:55

Foto:

Planeta

POTEGAO SEKIRU, PA ZAPUCAO! Detalji krvavog obračuna na ruskom vojnom aerodromu! (VIDEO)

Kao rezultat incidenta, najmanje dve osobe su poginule, a jedna je povređena, rekli su izvori portala. Jedan od njih je i major koji je došao da proveri da li je Makarov na svom mestu.

Izvor TASS-a za hitne slučajeve potvrdio je da na aerodromu u Baltimoru ima žrtava. "Tri osobe su umrle tokom vanredne situacije", rekao je, ne precizirajući detalje.

Vojni obveznik ubio je dve kolege i pobegao iz vojne jedinice br. 23326 u blizini Voronježa, javio je Telegram kanal Baza. Prema njegovim rečima, čovek sa sobom ima pištolj i dva okvira sa municijom.

Istovremeno, izvor TASS-a rekao je da se napadač zabranio na teritoriji jedinice. „Serviser je počeo pucati, pucajući iz pištolja, koji je uzeo od policajca. Tri osobe su ubijene. Sada se on [napadač] zabranio na teritoriji jedinice“, rekao je izvor. Izvor agencije rekao je da su među ubijenima dva oficira i jedan regrut. Informacije o trojici mrtvih potvrdio je sagovornik Interfaksa.

Prema izvoru TASS-a , jedna žrtva je na intenzivnoj nezi.

Kasnije je administracija Voroneža potvrdila TASS-u da se na vojnom aerodromu dogodila vanredna situacija. "Da, postoji takva činjenica, mi sada sami otkrivamo sve detalje, tamo [na aerodromu] ima nekoliko mrtvih" rekla je pres služba.

Ispostavilo se da je napadač bio 20-godišnji Anton Makarov, izvestili su ruski mediji. Prema preliminarnim podacima, mladić je pucao u vozača i dežurnog puka, nakon čega je pobegao.

Kasnije je pres služba Zapadnog vojnog okruga potvrdila da su usled pucnjave na vojnu jedinicu u regiji Voronjež ubijena tri vojnika, preneo je Interfaks .

Pres služba Zapadnog vojnog okruga rekla je RBC-u da se napad dogodio oko 5 sati ujutro u jednoj od vojnih jedinica regije Voronjež.

- Pripadnik dnevnog odreda u parku napao je službenike odreda koji su stigli da provere dežurnu službu i, uzevši u posed oficirsko oružje, pobegao - rekla je pres služba za RBC.

Kao rezultat incidenta, tri osobe su ubijene, za napadačem se traga, rekli su.

Prema izvoru Interfaksa, vojnik je otvorio vatru nakon sukoba sa inspektorom.

- Makarov se posvađao sa majorom Romanom Jermolaevim, koji je stigao da proveri njegovu službu, izvadio pištolj iz futrole i pucao na policajca - rekao je izvor agencije.

Prema njegovim rečima, vozač je pritrčao u pomoć Jermolaevu, na koga je Makarov takođe pucao. "Zatim je pucao u drugog vojnika vojnog roka koji je kasnije umro i pobegao", rekao je izvor.

Ovo se navodi i u informativnoj poruci dežurnog oficira Centralnog okruga trupa Nacionalne garde, koju je objavio Telegram kanal Baza. Prema njegovim rečima, dogodio se „verbalni sukob“ između vojnog obveznika i oficira.