09.11.2020.

23:50

Foto:

Planeta

OKONČAN RAT U KARABAHU! Pašinjan se dogovorio sa Putinom i Alijevim!

- Doneo sam tešku, izuzetno tešku odluku za mene lično i za sve nas. Potpisao sam deklaraciju s predsednicima Rusije i Azerbejdžana o prestanku rata, počev od 01.00 - naveo je Pašinijan na Fejsbuku.

On je dodao da je deklaracija izuzetno bolna za njega i za jermenski narod, ali je naveo da je tu odluku doneo na osnovu temeljne analize vojne situacije i na osnovu procene ljudi koji najbolje razumeju ono što se dešava, prenosi armenpreš.

RUSKI HELIKOPTER OBOREN U BLIZINI GRANICE SA AZERBEJDŽANOM! Ima mrtvih!

- Ovo nije pobeda, ali nije ni poraz, sve dok sami ne priznamo da smo pobeđeni. Mi nikad nismo mislili o sebi kao o poraženima i to treba da bude početak nove ere našeg nacionalnog jedinstva, obnove. Treba da analiziramo godine naše nezavisnosti, planiramo našu budućnost kako ne bismo ponovili greške iz prošlosti - poručio je Pašinijan.

On je naveo da "kleči pred svim mučenicima, oficirima, vojnicima, generalima i volonterima koji su branili i brane njihovu domovinu, žrtvujući svoje živote".

- Borili smo se do kraja. Pobedićemo - poručio je Pašinijan.

Jermenija i Azerbejdžan se sukobljavaju oko Nagorno-Karabaha, planinske oblasti u Azerbejdžanu s većinskim jermenskim stanovništvom.