11.11.2020.

08:38

Foto:

Planeta

ERDOGAN ISPAO GOSPODIN! TRAMP MU JE NEDAVNO NAPISAO: "NE BUDI BUDALA", a sada mu je turski predsednik, usred postizborne agonije, uzvratio PISMOM!

Erdogan je u poruci Bajdenu i Haris istakao da su bilateralni odnosi strateške prirode i da bi trebalo dalje da se jačaju na osnovu zajedničkih interesa.
U isto vreme, iz turskog predsedništva navode da je Erdogan poslao poruku i Trampu, u kojem mu je zahvalio na "iskrenoj i odlučnoj viziji" za razvoj odnosa Turske i SAD, "na osnovu naših zajedničkih interesa i vrednosti tokom vašeg predsedavanja u protekle četiri godine", navodi Rojters.

Prethodnih dana strani mediji su pisali da je Erdogan među retkim državnicima koji nisu čestitali Bajdenu pobedu, a među kojima su i ruski, kineski i severnokorejski lideri. 

Sada mediji podsećaju da je Erdogan ispao gospodin prema Trampu jer nije potrčao da među prvima čestita Bajdenu pobedu, a kada je to nedelju dana posle izbora i uradio, poslao je i Trampu pismo u kojem mu se zahvaljuje na saradnji!

Očigledno mu nije toliko uzeo za zlo što mu je u oktobru prošle godine, na dan početka turske ofanzive na severoistoku Sirije, Tramp poslao pismo u kojem mu je poručio da "ne bude budala" i da će, ako situacija u Siriji ne bude rešena na human način, u istoriji ostati upamćen kao đavo. Više o tome čitajte OVDE.