11.11.2020.

14:38

Foto:

Planeta

PUTIN NA SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA ODBRAMBENE INDUSTRIJE! Rusija značajno proširila kapacitete STRATEŠKIH NUKLEARNIH SNAGA!

- U proteklih nekoliko godina mnogo je urađeno kako bi se komanda strateških nuklearnih snaga i kontrola komponenata održale na najvišem nivou - rekao je Purin, prenosi Tas s.

Prema njegovim rečima, Rusija je značajno modernizovala stacionarnu i modrenu komandu i kontrolne centre, proširila njihove analitičke i operativne kapacitete, uključujući obezbeđivanje informacija, praćenje i situacionu analizu.

Dodao je da je povećan kvalitet tih glavnih parametara

- Danas sve komande i kontrolni centri podržavaju prijem sveobuhvatnih podataka u realnom vremenu, obezbeđuju procenu situacije na osnovu tih informacija i donošenje odgovarajućih odluka - naglasio je ruski predsednik.

Rekao je da na sastanku treba da se govori o tempu opremanja oružanih snaga najnovijim komandnim i kontrolnim sistemima, pre svega sistema kontrole strateških nuklearnih snaga i sistema komande i kontrole strateškog nuklearnog oružja.

- Potpuno je jasno da je stabilno, efektivno i pouzdano delovanje tih sistema i cele strukture komande i kontrole u borbenom okruženju ključno za borbeni potencijal nuklearnog trojstva, za vojsku i mornaricu da adekvatno i brzo odgovre na potencijalne vojne pretnje - naveo je Putin.