13.11.2020.

10:50

Foto:

Planeta

JORKŠIRSKI TRBOSEK SEJAO STRAH MEĐU ŽENAMA! Ozloglašeni serijski ubica umro od korone u engleskom zatvoru!

Satklif, koji je postao poznat britanskoj javnosti po ubistvu najmanje 13 žena koje je tukao i ubijao nožem širom Engleske, umro je u 74 godini, nakon što je odbio da primi terapiju protiv virusa, prenosi Rojters.

Satklif je, pre nego što je uhapšen 1981. godine, sejao strah među ženama gotovo pet godina, a za to vreme ubio je najmanje 13 i ranio sedam žena. Najmlađa žena koju je napao imala je 14 godina, ali ona je ipak uspela da preživi napad tokom kojeg ju je udarao čekićem u glavu.

Osuđen je na 20 doživotnih robija, a naknadno mu je ustanovljena paranoidna šizofrenija. Kaznu je služio u zatvoru Frankland u okrugu Durham, a navodno je odbio tretman kada su ga zbog infekcije koronom prebacili u obližnju bolnicu.

Sutklif je odrastao u zapadnom Jorkširu, a nakon što je završio školu, radio je više poslova za koje nisu potrebne kvalifikacije, među ostalima i posao grobara.

Oženio se 1974. godine, ali vrlo brzo je postao opsednut prostitutkama. Žene je počeo da napada kasnih 60-ih, ali prvo poznato ubistvo dogodilo se 1975. kad je ubio 28-godišnju Vilmu Meken, majku četvoro dece.

U narednim godinama ubio je još četiri žene na severu Engleske, a kako se širila priča o njegovim zločinima, postao je poznat kao jorkširski Trbosek.

"Uništio je toliko života. Otići će u istoriju kao jedan od ljudi u rangu Adolfa Hitlera. Nisu to bili neki pijani napadi, planski je izlazio i ubijao i ubijao i ubijao", rekao je za Skaj njuz Ričard Meken, sin prve poznate Satklifove žrtve.