28.11.2020.

08:18

Foto:

Planeta

AMERIČKI NOSAČ AVIONA HITNO UPUĆEN U PERSIJSKI ZALIV, Iran najavio OSVETU IZRAELU zbog ubistva nuklearnog fizičara!

Mediji takođe navode i da je odluka o slanju nosača aviona u Persijski zaliv doneta pre nego što je došlo do ubistva iranskog nuklearnog fizičara Mohsena Fahrizadea, ali će prisustvo američkog ratnog broda „svakako poslužiti kao signal“.

Prethodno su iranske vlasti optužile Izrael da je odgovoran za ubistvo iranskog naučnika, a iranski predsednik Hasan Rohani rekao je da to pokazuje „očaj i zavist neprijatelja Irana“.

„Njegova mučenička smrt neće zaustaviti naša dostignuća“, dodao je Rohani.

I savetnik vrhovnog iranskog lidera Hosein Dehgan obećao je da će država odgovoriti na ubistvo nuklearnog fizičara Mohsena Fahrizadea.

Obrušićemo se poput groma na ubice mučenika“, rekao je Dehgan, prenela je iranska agencija Mehr.

Informer

Iranski nuklearni naučnik, koga je Zapad označio za glavnog tvorca tajnog nuklearnog programa za naoružanje, ubijen je juče u blizini Teherana, preneo je Rojters pozivajući se na iransku državnu televiziju.

Mohsen Fahrizad je preminuo u bolnici usled povreda koje su mu naneli atentatori kada su otvorili vatru na njegov automobil, navode iranski mediji.

"Nažalost, medicinski tim nije uspeo da ga spasi i ovaj upravnik i naučnik je postao mučenik posle godina borbe i napora", saopštile su iranske oružane snage, a prenela državna iranska televizija.

Polu-zvanična novinska agencija Tasnim je ranije prenela da su "teroristi digli nečiji automobil u vazduh", pre nego što su iz zasede otvorili vatru na automobil u kojem se vozio Fahrizad i njegovi telohranitelji.