03.12.2020.

10:39

Foto:

Planeta

HOROR U DANSKOJ! Mrtve kune zaražene mutiranom koronom "izlaze" na površinu, policija dala OBJAŠNJENJE!

Iako je sam prizor veoma zastrašujuć za stanovnike Zapadnog Jutlanda, regiona u zemlji koji se bori sa potvrđenim slučajevima koronavirusa povezanim sa kunama, verovatno postoji naučno objašnjenje zašto uginule kune "izlaze" iz zemlje gde su pokopane, prenosi Gardijan.

Potparol danske policije Tomas Kristensen rekao je, pokušavajući da smiri paniku, da gas kojim se ubijaju kune utiče da se leševi nadimaju i izbijaju na površinu.

- Na taj način, u najgorim slučajevima, nerc se izbaci iz zemlje - rekao je Kristensen o košmarnom prizoru koji je preplašio Dance.

Informer

Danska, koja proizvodi 40 odsto ukupnog krzna od nerca u svetu, planirala je da uništi svih 15 miliona kuna.

Zbog ubrzanog sahranjivanja, životinje su bačene u plitke grobove, duboke manje od 90 centimetara. Sada zvaničnici planiraju da se životinje kopaju na duplo većoj dubini. Područje će takođe biti nadgledano dok se ne postaviti ograda.

Nekim lokalnim zvaničnicima to kao da nije dovoljno.

Zabrinuti su zbog blizine grobnica rekama i drugim izvorima vode, koje mog ubiti zagađene. Najmanje dvojica gradonačelnika predložila su spaljivanje svih leševa kuna kako bi se sprečila dalja zabrinutost, preneli su danski mediji.