04.12.2020.

23:01

Foto:

Planeta

Stan u kojem su poslanici orgijali opremljen za žurke! Skandal u Briselu, sedištu Evropskog parlamenta, koji je najviše pogodio Mađarsku

Manzelej je za belgijske medije izjavio da ne poznaje Sajera, koji je jedini od poslanika priznao šta je radio i podneo ostavku, ali kaže da su se tokom pandemije koronavirusa diplomate često okupljale u njegovom stanu.
- Radimo isto što i u kafiću. Sedimo, pričamo i pijemo, samo što u međuvremenu imamo i seks. Obično to funkcioniše tako što pozovem deset ljudi, a oni imaju pravo da sa sobom povedu po još jednu osobu. Mislim da je poslanik Sajer tako i došao, kao prijatelj jednog od pozvanih - ispričao je Manzelej.

Informer

Bludni poslanik Jožef Sajer

Policija je, kad je upala u njegov stan, shvatila da je on opremljen upravo za seks-žurke. U njemu su našli bračni krevet, jedan dušek na podu, sto i gomilu erotskih pomagala, kao i razne vrste lubrikanata. Prostor je bio dekorisan u maniru Noći veštica, što je verovatno ostalo još od 31. oktobra.

U stanu su zatekli 25 polugolih i golih muškaraca, uprkos tome što je zabranjeno okupljanje više od četvoro ljudi zbog sprečavanja širenja koronavirusa. Jedan od učesnika zabave pobegao je kroz prozor i spustio se na ulicu niz oluk, ali ga je policija sačekala. Ispostavilo se da je to Jozef Sajer, koji se pozvao na diplomatski imunitet. Napisana mu je kazna i policija ga je odvezla kući. Dva dana kasnije podneo je ostavku u stranci, koja je konzervativna i koju svi napadaju zbog stavova protiv LGBT populacije. Da stvar bude još bizarnija, Sajer, koji je inače oženjen i ima dete, tvorac je takvog programa stranke. On je tvorac i mađarskog ustava, koji zabranjuje brak istopolnim partnerima.

Informer

Mađarski premijer Viktor Orban, čiji je blizak saradnik godinama bio Jozef Sajer, izjavio je su postupci njegovog partijskog kolege neodbranjivi.
- Njegovi postupci nisu u skladu sa vrednostima naše političke partije. Nećemo zaboraviti, niti umanjivati njegov rad u proteklih 30 godina, ali je to što je uradio neprihvatljivo i neodbranjivo. Nakon skandala doneo je jedinu moguću pristojnu odluku - izvinio se, podneo ostavku na mesto poslanika u Evropskom parlamentu i otišao iz Fidesa - rekao je Orban.