05.12.2020.

17:02

Foto:

Planeta

PUTIN RAZGOVARAO SA VOLONTERIMA, PA ISPUNJAVAO ŽELJE! Saši (10) obećao grljenje sa PANDAMA, a Italijanu kojem je "srce u Rusiji" da će sa zadovoljstvom rešiti problem! (VIDEO)

Putin je, naime, Sašu Kaljaznikova (10) iz Tuljske oblasti podsetio na činjenicu da su se dve pande još pre dve godine, koje se zovu Žu i Dindin, preselile iz kineskog zoološkog vrta u Čenduu, u Moskvu.

- Moraćemo pande da pitamo da li one žele da se grle? - kroz osmeh je odgovorio Putin, ali i dodao da će se posavetovati sa čelnicima zoološkog parka da se to organizuje ukoliko je moguće.

Istovremeno, tokom razgovora sa Italijanom Valerijem Zanetijem, koji već osam godina živi u Krasnojarsku, a trenutno učestvuje u konkursu "Dobrovoljac Rusije 2020", Putin mu je obećao rusko državljanstvo.

- Ja nisam Francuz, nisam glumac, ja sam samo običan italijanski nastavnik, ali jako želim da postanem državljanin Rusije. Nadam se da razumete šta želim da kažem - rekao je Zaneti tokom obraćanja Putinu.

Takođe je rekao i da je njegovo srce ovde u Rusiji, na šta je ruski predsednik ocenio da i "ruski pasoš, samim tim, mora da bude pored srca".

- Mislim da ćemo rešiti to pitanje sa zadovoljstvom. Imamo jako dobre odnose sa Italijom, sa vašom domovinom. Tokom pandemije smo u stalnom kontaktu sa italijanskim premijerom, razmenjujemo mišljenja i iskustva. Pokušavamo da podržimo jedni druge. Inače, to je i istorijska činjenica, mnogo štošta vezuje Rusiju i Italiju - dodao je Putin.