09.12.2020.

14:05

Foto:

Planeta

PUTIN IMA DVA ISTA KABINETA? Oglasio se Kremlj i do detalja objasnio, jedna stvar je, ipak, DRŽAVNA TAJNA!

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao je da ruski predsednik Vladimir Putin ima dve identične kancelarije u različitim rezidencijama „da ne bi bilo jasno gde on radi“.

Komentarišući u izjavi za novinare saopštenja o "dva identična kabineta", Peskov je demantovao njihovo postojanje.

- To nije istina. Ponavljam, ono što je napisano su komponente takve informacione kampanje i napada, koje, naravno, ne mogu da postignu svoje ciljeve. To je laž. Znate da predsednik svakodnevno realizuje javne događaje, nema nikakvih identičnih kancelarija. Predsednik ima mnogo kancelarija u različitim gradovima, koristi ih i vi sve to vidite - istakao je on.

Ranije su se pojavile informacije u medijima da su za Putina uređene iste kancelarije u različitim rezidencijama, kako ne bi bilo jasno gde on boravi.

Portparol ruskog predsednika je dodao da informacije o kretanju šefa države, kao i svake zaštićene osobe, državna tajna.

Informer

Reauters

- Što se tiče premeštanja aviona i tako dalje, avioni kompanije "Rusija" stacionirani su u mnogim gradovima - rekao je on.

Konkretno je ukazano na identične kancelarije šefa države u rezidenciji u Sočiju i Novo-Ogarjovu, a takođe su navedeni podaci sa servera "Flajtrejdar 24" o premeštanju aviona specijalne letačke jedinice "Rusija".