10.12.2020.

22:36

Foto:

Planeta

RAK RANA BALKANA! Evropski poslanik: Kosovo je MAFIJAŠKA DRŽAVA čije se metastaze šire Evropom!

Marijani je na sastanku Odbora za spoljne poslove kritikovao izveštaj izvestilice Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon, u kome je ona, između ostalog, podržala viznu liberalizaciju za Kosovo.

- Kosovo je region Srbije, koji nikada nije smeo da ostane u rukama onih koji ga danas vode. Priština ukida osnovna prava, vladavinu zakona, funkcionisanje demokratskih institucija. Postoji trgovina ljudima, trgovina organima. Kosovo je danas rak rana na Balkanu - rekao je Tijeri.

On je podsetio da se bivši kosovski predsednik Hašim Tači tereti za ratne zločine, a da Viola fon Kramon nije ni pomenula tu činjenicu, prenosi Sputnjik pozivajući se na tekst prištinske „Gazete ekspres“.

Informer

- Metastaze se šire Evropom, mafijaške operacije i oružje uvezeno u Francusku sa Kosova. Zabrinut sam zbog toga kako izvestilac i većina političkih grupa podržavaju liberalizaciju viznog režima za Kosovo. EU podržava mafijašku državu - istakao je Marijani.

Izveštaj Viole fon Kramon o Kosovu francuski poslanik je nazvao neuravnoteženim, slepim i ideološkim.

Posle govora Marijanija, izvestilica Viola fon Kramon je rekla da je iznenađena njegovim govorom i da Kosovo nije mafijaška država.

Ona mu je predložila da zajedno posete Kosovo kako bi imao priliku da razgovara s tamošnjim stanovnicima, upozna se sa situacijom i proceni da li je to, kako je navela, mafijaška država i zemlja koja izvozi oružje.

Dodala je i da liberalizacija viznog režima ni na koji način ne bi ugrozila građane Francuske.