11.12.2020.

14:10

Foto:

Planeta

Koka Kola NIJE POZITIVNA NA KORONU! (ISPRAVKA)

Nemački portal Welt je, tragom videa u kojem Schnedlitz “dokazuje nepouzdanost” antigenih testova u parlamentu, kontaktirao proizvođača testa koji Schnedlitz u videu koristi, kompaniju Dialab. Odgovor koji su dobili potvrdio je da je poslanik Schnedlitz napravio grešku prilikom testiranja. Naime, Schnedlitz nije koristio gore pomenutu ekstrakcijsku otopinu, tzv. pufer- kiselinu koja održava pH vrijednost testa stabilnom. 

U šestominutnom videu ne vidi se navodni “pozitivni rezultat”, no vidi se da Schnelitz nije koristio pufersku otopinu, već je štapić direktno stavio na antigenski test.

Bez korištenja puferske otopine antigenski testovi ne mogu dati pouzdane rezultate. No, i da ju je koristio, rezultati ne bi bili pouzdani. Antigenski testovi se rade na ljudskim izlučevinama i napravljeni su da testiraju uzorke prikupljene iz respiratornog sistema, a ne da testiraju hranu/pića.

Članak portala Heute, odakle je većina lokalnih portala preuzela informacije, sadržavao je i fotografiju poslanika Schnedlitza. Na toj fotografiji on u jednoj ruci drži čašu sa tamnom tekućinom, koja izgleda isto kao i čaša na snimku, a u drugoj antigenski test sa jedva vidljivom linijom u testnom području (T).