17.12.2020.

22:20

Foto:

Planeta

MOBILNI TELEFONI EMITUJU ELEKTOMAGNETNO ZRAČENJE! Ovo su saveti ruskog neurologa KAKO DA SE ZAŠTITITE!

- Stalna upotreba pametnih telefona i negativni uticaj elektromagnetnog zračenja na živa tkiva ljudi mogu da izazovu česte glavobolje, dnevnu pospanost, povećanu razdražljivost i umor - upozorio je lekar.

Jakupov je za ruski agenciju "Prajm" objasnio da elektromagnetni talasi mogu dovesti do zagrevanja unutrašnjih tkiva, a opasno zračenje mobilnih uređaja apsorbuju mnogi ljudski organi.

Drugim rečima, što je moćniji izvor elektromagnetnog zračenja, to je veći rizik od mutacija u jezgrima naših ćelija, koje često uzrokuju rak, prenosi Sputnjik mundo.

Informer

Da bi smanjio štetu mobilnih telefona po ljudsko telo, Jakupov savetuje da uređaj ne koristite prečesto i da ga ne stavljate pored sebe.

- Kada kupujete novi uređaj, odaberite model sa najmanjom snagom i ne nosite svoj mobilni telefon u džepovima - preporučuje lekar.

- Ako treba da razgovarate, ne zaboravite da napravite 15-minutnu pauzu između razgovora. Noću je bolje da telefon potpuno isključite. Ne bi trebalo da bude kasnih noćnih razgovora, a budilnik će zvoniti i kada je uređaj isključen - primetio je Jakupov. Konačno, neurolog preporučuje da uređaj  prislonite na uvo tek nakon što se osoba javi, jer telefon emituje najviše zračenja dok se uspostavlja veza.