19.12.2020.

17:01

Foto:

Planeta

NAJSMRTONOSNIJA RUSKA PODMORNICA DEMONSTRIRALA MOĆ! Nuklearni "Kazanj" raketama "Oniks" demolirao mete u Belom moru! /VIDEO/

Raketno gađanje je realizovano sa poligona za borbenu obuku Severne flote u vodama Belog mora u okviru još jedne faze državnih testiranja.

Podmornica "Kazanj" je započela novu fazu državnih testiranja krajem prošle sedmice.

- Na poligonima za borbenu obuku Severne flote, podmornica "Kazanj" nastavlja da sprovodi niz testiranja brodskih sistema, sistema brodskog naoružanja, glavnih sistema i brodskih mehanizama.

Nakon završetka celokupnog programa državnih testiranja, nuklearna podmornica 'Kazanj' će biti primljena u sastav ruske flote“, saopštila je Severna flota.

Kako se navodi, brodovi i plovila Belomorske vojne pomorske baze Severne flote su obezbeđivali vodeno područje u kome je gađanje realizovano.

Ističe se da je podmornica u novembru uspešno realizovala dva probna gađanja, prvi put je krstarećom raketom "Kalibar" gađana obalska meta, a drugi put je krstareća raketa "Oniks" pogodila metu na moru.

Projektovanje nuklearne podmornice "Kazanj" počelo je 24. jula 2009. godine, a porinuta je 31. marta 2017. godine. Glavno naoružanje podmornica podmornica projekta 885/885M kojima pripada i "Kazanj" su rakete "Kalibar-PL" i "Oniks".