20.12.2020.

17:48

Foto:

Planeta

AMERI U PANICI ZBOG RUSA! Senator optužuje hakere za ugrožavanje ekonomije SAD

- Oni mogu da unakaze ekonomiju Sjedinjenih Američkih Država - rekao je Romni u intervjuu za „En-Bi-Si“ i istakao dahakeri nanose "izuzetno veliku štetu“.

On smatra da RusijaRusija, između ostalog, može da postavi za cilj električnu mrežu u SAD, vodovod i druge objekte infrastrukture.

Romni je takođe naglasio da je razočaran činjenicom da je američki predsednik Donald Tramp pripisao nedavne sajber-napade na američke državne institucije Kini, a ne Rusiji.

Prema rečima senatora, Tramp je slep kada je reč o Rusiji, što lider SAD negira i ističe često da od svih američkih predsednika on vodi najusroviju politiku prema Rusiji .

Ranije je agencija Asošiejted pres (AP) javila da su zaposleni u Beloj kući planirali da izađu sa izjavom o umešanosti Rusije u veliki hakerski napad na računarske sisteme američke vlade, ali su u poslednjem trenutku dobili uputstva da ovu izjavu ne objavljuju.

Prethodno je Tramp izjavio u subotu da su mediji preterali sa razmerama incidenta. On se nije složio sa tvrdnjama niza listova da bi iza sajber napada mogla da stoji grupa hakera koji rade za Moskvu i umesto toga priznao je da bi u napade mogao da bude umešan Peking.