22.12.2020.

15:19

Foto:

Planeta

TOTALNI HAOS NA BRITANSKOJ GRANICI! 1.500 kamiona zaglavljeno, čekaju da uđu u Francusku, vozači promrzli i besni! /FOTO, VIDEO/

Velika većina tih vozača upravo su Francuzi koji se, promrzli i besni, nadaju skorom dogovoru Velike Britanije i Francuske kako bi se što pre vratili kući.

Informer

Kolona sve duža

Podsetimo, više od 40 zemalja privremeno je zatvorilo granice za robu i putnike iz Velike Britanije ukinuvši letove iz te zemlje zbog brzog širenja novog soja koronavirusa, ali, Britaniji je najveći problem francuska blokada.

Vlada britanskog premijera Borisa Džonsona nastoji da s Francuskom pronađe način da se otvore granice i odblokira jedna od najvažnijih evropskih trgovačkih ruta devet dana pre definitivnog razlaza Britanije i EU-a, javlja Rojters.

Informer

Međutim, samim vozačima nije do šale. Zaglavljeni na jugu Engleske stoje duže od 48 sati, mnogi su promrzli i nemaju što da jedu. Britanska ministarka Priti Patel rekla je da na auto-putu M20 stoji oko 650 kamiona, a da je na pisti obližnjeg aerodroma smešteno njih 873.