23.12.2020.

17:09

Foto:

Planeta

ERDOGAN U STRAHU OD NOVOG PUČA?! Uhapšeno još 11 FETO "terorista" u Turskoj, među njima VISOKI POLICIJSKI OFICIR!

Turske snage bezbednosti uhapsile su najmanje 11 osumnjičenih zbog njihovih navodnih veza sa terorističkom organizacijom Fetulah (FETO), grupom koja stoji iza pokušaja puča 2016. godine, saopštile su turske vlasti danas.

U izjavi, Ministarstvo odbrane turske je saopštilo da su granične snage uhapsile osam osumnjičenih za povezanost sa FETO u provinciji Edirne, dok su pokušavali da pobegnu u Grčku. Osumnjičeni su predati lokalnim timovima žandarmerije.

Informer

Takođe u Edirnu, policija je uhapsila bračni par tokom redovne kontrole saobraćaja zbog sumnje da su povezani sa FETO. Kasnije su oslobođeni po nalogu suda.

U Istanbulu je policija uhapsila bivšeg visokog oficira policae Nacija O. u pretresu tajne kuće FETO u okrugu Umranie. Policija je tražila osumnjičenog zbog korišćenje BiLock-a, šifrovane aplikacije za razmenu poruka terorističke grupe i članova FETO.

FETO i njegov vođa koji se nalazi u Americi Fetulah Gulen optuženi su za organizovanje puča 15. jula 2016. godine, u kojem je 251 osoba stradala i gotovo 2.200 povređeno.