24.12.2020.

14:35

Foto:

Planeta

RUSI IZLAZE NA CRTU TURCIMA! Pakleno na severu Rake, hoće li se Erdogan upecati na Putinov mamac?!

Medija centar Rožava je podelio fotografije nekoliko granata koje nisu eksplodirale. Džihadisti i turske snage su prošle nedelje pokrenule veliki kopneni napad na položaje SDF u blizini Ain Ise. Napad je bio potpuni neuspeh, ali postoje izveštaji o pripremi većeg napada.

Turci žele da zauzmu Ain Isu kako bi presekli auto-put M4, žilu kucavicu transporta na severoistoku Sirije. Ta saobraćajnica povezuje Hasaku, Raku i Alepo, piše Saut front.

Ruska vojna policija, koja ima koordinacioni i operativni centar u Ain Isi dobila je pojačanja, nakon što je komanda ruskih snaga u Siriji rešila da pojača svoje prisustvo u tom gradu i na njegovoj periferiji.

Prema takozvanoj Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Londonu, danas je u Ain Isu stigao ruski konvoj koji čine 22 teška vojna kamiona i oklopnih vozila. Oni su u grad dovezli vojnu opremu.

Rusi navodno vrše pritisak na Sirijske demokratske snage da Ain Isu i periferiju tog grada preda sirijskoj vojsci, kako bi sprečila novi turski napad na grad. Moguće je da su nova ruska pojačanja znak da će sporazum biti postignut.