09.01.2021.

10:33

Foto:

Planeta

TRAMP UZVRAĆA UDARAC TVITERU: Nećete me ućutkati! POGLEDAJTE ŠTA JE URADIO!

Tramp je to objavio na zvaničnom Tviter nalogu američke vlade, optužujući društvenu mrežu da guši slobodu govora, a promoviše ideologiju radikalne levice.

- Kao što već dugo govorim, Tviter sve više ide ka zabrani slobode govora, a večeras su zaposleni u Tviteru, u saradnji sa demokratama i radikalnom levicom, uklonili moj nalog sa njihove platforme da bi me ućutkali — kao i vas, 75.000.000 velikih patriota koji ste za mene glasali - napisao je Tramp u seriji tvitova.

​Međutim, te objave su uklonjene samo nakon tri minuta, ali su drugi korisnici društvenih mreža uspeli da ih podele.

- Neće nas ućutkati! Tviter ne poštuje slobodu govora, već promoviše platformu radikalne levice, gde je nekima od najzlobnijih ljudi na svetu dozvoljeno da slobodno govore - istakao je Tramp.
Tramp je pristalicama poručio da „budu u toku“ i najavio da će uskoro objaviti veliku novost. On je dodao da njegov tim pregovara sa različitim sajtovima, kao i da čak razmišlja da „uspostavi sopstvenu platformu u bliskoj budućnosti“.

​Iako nije precizirao koje sajtove ima na umu, novinar „Foks njuza“ Šon Haniti je nagovestio da je Tramp otvorio nalog na platformi „Parler“, bliskoj američkim konzervativcima.

​Podsetimo, kompanija Tviter je saopštila da je trajno suspendovala Trampov nalog jer, kako su obrazložili, postoji rizik od nasilja zbog načina na koji se njegovi tvitovi tumače van platforme.