11.01.2021.

22:11

Foto:

Planeta

AMERIKA PUCA PO ŠAVOVIMA, NIČU REPUBLIKA TEKSAS, PACIFIČKA UNIJA, NOVA ENGLESKA... Balkanizacija SAD je nepovratan proces!

Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden izjavio je da sadašnji šef države Donald Tramp ne bi trebalo da bude na vlasti. Ovo je otvorena i direktna podrška inicijativi kongremsena-demokrata da se Tramp u narednih nekoliko dana opozove (impičment)

Uostalom, nije se libio da izgovori: "Jasno sam rekao da predsednik Tramp ne bi trebalo da ostane u svom kabinetu (u Beloj kući). Tačka!"

Bajden je ovako odgovorio na pitanje da li je Tramp umešan u "podsticanje prošlonedeljne pobune", kada su njegove pristalice upale u Kapitol.

NOVI ŠEF CIA JE VILIJAM BERNS, O SRBIJI JE MNOGO GOVORIO! Priština ne treba da likuje, ali ni Beogradu neće biti lako!

On pod "balkanizacijom" razume proces raspada regija na rascepkane etničke grupe koje ujedinjuje samo zajednički geografski položaj, a sukobljavaju neprijateljstva i razmirice.
     
- To je opasnost i za današnju Ameriku. Trenutne tenzije zadiru i u sferu kulture, samoidentifikacije Amerikanaca i njihovog poglreda na svet. Rizici su utoliko veći što veoma veliki broj Amerikanaca poseduje oružje.