20.01.2021.

18:03

Foto:

Planeta

OVO JE KRAJ UKRAJINE, DONBAS IDE NA REFERENDUM?! Na identičan način se i Krim ratosiljao Kijeva i pripojio Rusiji!

Ranije je opunomoćeni izaslanik, šef Ministarstva spoljnih poslova DNR-a Natalija Nikonorova pozvala članove Saveta bezbednosti UN-a da putem međunarodno priznatog referenduma saznaju šta stanovnici regiona žele.

- Činjenica da govorimo o spremnosti republike da ponovo primeni mehanizam direktne demokratije zapravo je bio naš signal svetskoj zajednici: nismo izgubili, već samo ojačali našu veru u slobodu, humanizam i ljudska prava. Spremni smo da ponovo pokažemo svoju želju za tim idealima i vrednosti zbog kojih je narod 2014. izašao na ulice - rekao je Pušilin za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, takođe je važno skrenuti pažnju svetske zajednice na posvećenost Donbasa potpunom poštovanju normi i principa međunarodnog prava.

ROHANI PRUŽIO RUKU POMIRENJA AMERICI! Iranski predsednik pozvao Bajdena da se vrati nuklearnom sporazumu!

- U tu svrhu izražena je spremnost da se pomogne bilo kojim međunarodnim posmatračima u slučaju da se donese odluka o sprovođenju postupka izražavanja, tačnije, potvrde volje naroda Donbasa - dodao je Pušilin.

On je naglasio je da međunarodna zajednica treba jasno da shvati da je ukrajinski monopol nad izveštavanjem i tumačenjem događaja u Donbasu besmislica i čak, u izvesnoj meri, pomoć zločinima koje Kijev čini nad stanovnicima Donbasa.

POSLANICA BUNDESTAGA SKRESALA NEMCIMA U BRK! Berlin godinama vodi ANTISRPSKU politiku, protežiraju Tačija, DOKAZANOG ZLOČINCA!

- Zbog toga bi svetska zajednica, koju zastupaju UN, trebalo mnogo detaljnije da prouči sve okolnosti i upozna se sa položajem obe strane u sukobu - zaključio je Pušilin.