28.01.2021.

15:09

Foto:

Planeta

UKRAJINA OBJAVILA ŠOKANTNO OTKRIĆE! Bajden je potomak KIJEVSKIH PRINČEVA!

Naime, među precima novog američkog predsednika mogli su biti kneževi Rjurikoviči koji su vladali Kijevskom Rusijom, piše ukrajinski novinar i istoričar Oleg Stecišin za portal "Ukrajinska pravda".

Autor članka prvo ukazuje na to da je "popularni i autoritativni genealoški francuski portal uradio titanski posao, stručnjak Tim Douling je sastavio detaljan rodoslov novog američkog predsednika“.

- Informacije koje je prikupio Douling potpuno su ozbiljne. On je, između ostalog, utvrdio da je krajem 14. početkom 15. veka u Engleskoj živeo Bajdenov direktni predak po jednoj od muških linija, baron Sajmon de Felbrig (1367-1431) - piše ukrajinski novinar.

Informer

Baron je bio oženjen Malgožatom Tešinskom, kćerkom poljskog aristokrate Pšemislava Prvog Nosaka, kneza Tešinskog i Gologovskog. Sve to ne bi bilo toliko zanimljivo da Pšemislav nije sin Tešinskog kneza Kazimira i kneginje Evfimije Mazovecke, kćerke Marije Galicke i unuke kneza stare Rusije, Jurija Prvog (unuk Danila Galičkog), piše Stecišin.

Ukratko, porodične veze Bajdena i Tišinske, o kojima piše Douling, sežu do poljske dinastije Pjasta, a od njih do kneževa Rjurikoviča. Među njima su potomci Jaroslava Mudrog, Vladimira Velikog, Svetopolka Drugog, Vladimira Svjatoslavoviča i drugih kneževa. 

- Jedino što može narušiti celu ovu strukturu je mogućnost da je Douling pogrešio sa baronom Felbrigom i njegovom slovenskom ženom - ističe novinar.

Dinastija Rjurikoviča vladala je Rusijom do 1598. godine. Za to vreme konačno je formirana ruska država.