31.01.2021.

20:37

Foto:

Planeta

HA-HA-HA! HRVATSKA POLICIJA JURILA PO POLJU EVROPARLAMENTARCE KAO KRIMINALCE! Sad se vidi sa kim ste hteli da budete braća!

Četiri evroparlamentarca - Pjetro Bartolo, Alesandro Moreti, Pjer Frančesko Majorino i Brando Benefei - stigli su na granicu između BiH i Hrvatske da bi se uverili kako Hrvatska postupa prema migrantima, ali hrvatska policija je to sprečila bez argumenata.
       
Italijanski list „Avenire" navodi da je situacija u šumi Bojna na hrvatskoj teritoriji bila prilično napeta, te da je policija jurila potpredsednika Komisije EU za građanska prava Pjetra Bartola i njegove kolege u nameri da ih spreči da dođu na mesto kontrole gde migranti uglavnom bivaju sprečni da uđu u Hrvatsku.
       
Put je, prema navodima ovog medija, blokiralo nekoliko policijskih kombija i dvadesetak graničnih policajaca.
       
Nakon dugih i beskorisnih pregovora, delegacija i tri novinara su prošli policijsku liniju u nameri da dođu do granice BiH i Hrvatske, koja je u tom trenutku bila udaljena manje od 300 metara.
       
Policija je tada dobila naređenje da stigne grupu i spreči je da dođe do kontrolnog punkta u šumi.

IZETBEGOVIĆI SU NAJDELOTVORNIJI SAVEZNICI SRBA! NE VERUJETE?! Sve šta su uradili i rade Alija i sin mu Bakir jeste kao da im savete daje...

Policajci su nakon jurnjave preko polja stigli grupu, nekoliko njih je zgrabilo novinare, dok je desetak drugih blokiralo prolaz parlamentarcima", opisuje „Avenire" šta se desilo.
       
- Šta se tu ima sakriti? Ako Hrvatska poštuje međunarodne standarde, kao što tvrdi, zašto nam ne dozvoljavate da prođemo - pitali su predstavnici Brisela.

Hrvatski diplomatski izvori pokušali su postupke policije opravdati navodeći da je prisustvo parlamentaraca moglo podstaći ilegalne akcije migranata s bh. strane.

OD LAŽI SE NE ŽIVI! ŠIPTARA JE SVE MANJE, MASOVNO BEŽE IZ LAŽNE DRŽAVE! Ovo je statistika sa Kosmeta, svake godine biće crnja!

- Ako smo planirali da počinimo neki zločin, onda treba da napišete službenu žalbu i objasnite nam šta smo konkretno uradili - kazao je Benefei u žučnom telefonskom razgovoru sa hrvatskim ambasadorom u Italiji.

U ovom trenutku nije isključeno da Evropska unija i Italija zatraže objašnjenje od Zagreba za ovakve postupke policije.