01.02.2021.

12:56

Foto:

Planeta

VETERAN TOM MUR (100) SAKUPIO MILIONE ZA ZDRAVSTVO a sada se bori sa koronom! Posebnu poruku mu uputio i premijer

"Nadahnuli ste celu naciju i znam da je želja svih da se potpuno oporavite", napisao je Džonson na Tviteru.

On je naglasio i da su njegove misli s Murom i njegovom porodicom u ovom teškom trenutku, prenosi Rojters. 

Mur je sakupio skoro 40 miliona funti za Nacionalnu zdravstvenu službu Velike Britanije, u humanitarnoj akciji koju je započeo aprila prošle godine.

On je tada u hodalici napravio 100 krugova od 25 metara po svom dvorištu u gradiću Marstom Moretejn u Bedfordširu, u turama od po 10 krugova, uoči svog stotog rođendana koji je proslavio 30. aprila. 

Njegova ćerka Hana Ingram-Mur rekla je u nedelju daje njen otac primljen u bolnicu, da se poslednjih sedmica lečio od upale pluća, a prošle nedelje je bio pozitivan na kovid-19.

Informer

Britanska štampa takođe je pružila podršku Muru koji je oborio dva Ginisova rekorda, a odlikovala ga je i kraljica Elizabeta, kao i brojni javni radnici, fudbaleri i umetnici. 

"Molite se za Toma", pisalo je na naslovnoj strani tabloida San, a tu poruku poslali su i drugi britanski listovi koji su takođe objavili fotografije i priče o Muru.

Poruke podrške stigle su od engleske fudbalske reprezentacije i glumca Majkla Bola, sa kojim je kapetan Tom otpevao "Nikad nećeš šetati sam" (You'll Never Walk Alone") uživo u jutarnjem programu BBC-ja. 

Britanija trenutno imunizuje sve svoje starije stanovništvo protiv virusa korona, ali Mur još nije primio vakcinu za Kovid -19 jer se lečio od upale pluća, navodi agencija.