06.02.2021.

16:21

Foto:

Planeta

"TITAN" ZA SPAS AMERIČKE VOJSKE! Ovo je Pentagonov ODGOVOR na opasnost od dronova! /VIDEO/

Tokom procesa selekcije koji je podrazumevao test 24 sistema za borbu protiv malih bespilotnih letelica, "Titan" je pokazao izuzetne odbrambene sposobnosti u raznolikim uslovima i okolnostima, piše "Difens post".

Kako se navodi, operateri odbrambenih sistema dali su prednost „Citadelovom“ sistemu jer je pokazao tehničku superiornost u mnogim nepredvidivima scenarijima uključujući i nalet rojeva dronova.

- Kao jedini automatizovani senzor radio-frekvencija na tržištu koji koristi veštačku inteligenciju i mašinsko učenje za otkrivanje, identifikovanje, praćenje i bezbedno uništavanje protivničkih bespilotnih letelica, Titan predstavlja multiplikatora američkih i savezničkih vojnih snaga - rekao je izvršni direktor "Citadel difensa" Kristofer Vilijams.

Sistem se može postaviti u rad za manje od pet minuta a štiti vazdušni prostor daleko izvan domašaja pogleda.

Kako je Pentagon odlučio, "Titan" će se koristiti za zaštitu vojnika, brodova, vozila i vojnih baza od pretnji dronova kada veći sistemi ne mogu od njih da se odbrane, preneo je Tanjug.

- Akteri brzo prilagođavaju svoju strategiju kada otkriju svoje slabe tačke. Sa stotinama senzora koji su sada postavljeni, ‘Citadel’ pomaže kupcima da otkriju promenljive trendove u radu dronova na globalnom nivou kako bi mogli da preduprede bezbednosne pretnje  - objasnio je Vilijams.