13.02.2021.

23:25

Foto:

Planeta

MARIONETA ZAPADA! Putin: Protivnici Rusije ISKORISTILI Navaljnog!

- A sad u vezi s tim što su ljudi izlazili na proteste, i to ne zbog tog statiste...Znate o čemu se radi? I njega koriste upravo sada, upravo onda kada u svim zemljama sveta, pa i kod nas, počinje da se javlja zamor kod ljudi, akumulirani bes, nezadovoljstvo, između ostalog, zbog uslova u kojima žive, nivoom prihoda - ocenio je Putin u razgovoru sa urednicima ruskih medija, koji je prenosila TV "Rusija 24".

Kako je dodao, ljudima je sada život teži.

- Pandemija, nije pandemija, lošije se živi... Ko je kriv? Rukovodstvo. Takva je sudbina rukovodstva, tu se ništa ne može... I, naravno, to pokušavaju da koriste u Evropi, i u drugim zemljama, u SAD. Tom situacijom se koriste opozicione snage. I kod nas pokušavaju da se time koriste. I koristili su se. Naravno, kako da ne! Na to se i računalo - rekao je on.

Informer

Aleksej Navaljni

Problema je mnogo, bes se nakuplja, ljude možemo da razumemo, i vlast je dužna ne da novcem rešava probleme, već da se naoruža strpljenjem i da radi ritmično, dodao je Putin.

Podsetimo, u ruskim gradovima održani su 23. januara i 31. januara neodobreni mitinzi koji su se pretvorili u sukobe sa policijom, hapšenja onih koji su kršili javni red i mir i pokretanje krivičnih postupaka, uključujući i zbog pretnje masovnom zarazom kovidom 19.

Proteste su organizovale pristalicd blogera i opozicionara Navaljnog koji se 17. januara vratio iz Nemačke u Rusiju, ali je na aerodromu u Moskvi odmah uhapšen jer se nalazio na uslovnoj slobodi a nije se odazivao na pozive policije.