03.03.2021.

22:45

Foto:

Planeta

AMERI DOBIJAJU PRVU LASERSKU JEDINICU! Biće NEMOGUĆE odrediti odakle pucaju, a moći će da obaraju sve vrste letelica i raketa! /VIDEO/

Američka vojska sprovodi poslednje testove ispitivanja lasera koje napaja snaga od 50 kilovata i koji su instalirani u borbena vozila "Strajker".

"Strajker" oklopna borbena vozila "spaljivaće" neprijateljske bespilotne letelice, helikoptere, borbene avione, a moći će i da oabaraju nadolazeće neprijateljske rakete.

Tokom vežbe, "Strajkeri" će se suočiti sa velikim brojem različitih borbenih scenarija neophodnih za uspešno ispunjenje testiranja.

Već neko vreme, vojska i drugi proizvođači laserskog oružja rade na inženjerskim laserima koji mogu da pucaju većom snagom, preciznošću i dometom.

Za to su potrebni izvori energije koji se mogu instalirati, odgovarajućih faktora, oblika i hardverske konfiguracije, i posebno projektovane tehnologije laserskog ispaljivanja izgrađene za optimizaciju vatrene moći.

Laseri su nečujni, što znači da mogu da pucaju bez velikog zvučnog potpisa koji bi mogao da oda mesto napada, što nije slučaj kada se koriste raketni sistemi ili topovi.

Prednost im je i u tome što se mogu podešavati, što znači da mogu da pucaju kako bi u potpunosti uništili i spaljivali, ili samo omamili ili onemogućili neprijateljsku metu, zavisno od toga na koju snagu se oružje postavi.