09.03.2021.

17:29

Foto:

Planeta

AMERI NISU POZVANI! RUSIJA I KINA PRAVE ZAJEDNIČKU LUNARNU STANICU! Na Mesec su dobrodošli su svi kojima kosmos služi za miroljubive svrhe!

U saopštenju za štampu "Roskosmosa" kaže se da će stanica biti otvorena za sve zainteresovane zemlje i međunarodne partnere. Naglašava se da se sva istraživanja odnose na upotrebu kosmosa u miroljubive svrhe, prenose RIA Novosti.

Rogozin je takođe pozvao kolegu da prisustvuje lansiranju misije "Luna 25" sa kosmodroma Vostočni. To bi trebalo da postane prva stanica u istoriji moderne Rusije usmerena ka satelitu. Prethodnu je lansirao SSSR 1976. godine. Lansiranje "Lune 25" zakazano je za 1. oktobar ove godine.

AMERIKA NAORUŽAVA HRVATSKU! Vojna oklopna vozila stižu kod komšija!

Međunarodna naučna lunarna stanica je kompleks eksperimentalnih istraživačkih objekata stvorenih na površini i u Mesečevoj orbiti. Dizajnirana je za posmatranje, eksperimentisanje i ispitivanje tehnologija sa mogućnošću dugotrajnog autonomnog rada sa perspektivom ljudskog prisustva na Mesecu.

Rusija i Kina zajednički će razviti plan za stvaranje lunarne stanice, a takođe će blisko sarađivati u svim fazama razvoja projekta.