09.03.2021.

21:34

Foto:

Planeta

KINA JE SVESNA NESTABILNE I NEIZVESNE SITUACIJE! Pretnje dolaze sa svih strana, Si Đinping naredio vojsci da BUDU SPREMNI!

- Trenutna bezbednosna situacija naše zemlje je uglavnom nestabilna i neizvesna - rekao je predsednik Si danas na panel diskusiji tokom zakonodavne sednice.

- Celokupna vojska mora da koordinira odnos između izgradnje kapaciteta i borbene gotovosti, da bude spremna da odgovori na razne složene i teške situacije u bilo kom trenutku, odlučno zaštiti nacionalnu suverenost, bezbednost i razvojne interese i pruži snažnu podršku sveobuhvatnoj izgradnji moderne socijalističke države - dodao je Si Đinping.

Tenzije su u porastu između Amerike i Kine zbog Tajvana, Južnokineskog mora i Hongkonga.

Informer

Si Đinping

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji rekao je da predsednik Bajden treba da preokrene politiku bivšeg predsednika Trampa u vezi sa Tajvanom i da se Sjedinjene Države "igraju vatrom" zbog podrške nezavisne vlade Tajvana.

Kina i Indija takođe su u napetoj situaciji zbog teritorije na granici za koju obe zemlje veruju da bi trebalo da bude njihova.

Kineski ministar odbrane general Vei Fenghe pozvao je na bolju vojnu obuku, jer kaže da je zemlja "ušla u fazu visokog rizika" za nacionalnu bezbednost.