11.03.2021.

18:05

Foto:

Planeta

NISTE VEROVALI NI ZA KRIM, PA... KIJEV UBEĐEN DA SE RUSIJA NEĆE USUDITI DA PRIPOJI DONBAS! Moskva jasna, Donjeck i Lugansk su pod našom zaštitom!

Ranije su predsednici Donjecke i Luganske Narodne Republike, Denis Pušilin i Leonid Pasečnik rekli da budućnost Donbasa vide u ponovnom ujedinjenju sa istočnim susedom. Moskva je prokomentarisala da ovo pitanje nije na dnevnom redu.

- Ne verujem da će se Rusija usuditi da pripoji okupirane teritorije regiona sebi. Makar im je to čisto pragmatično neisplativo. U Rusiji je ekonomska situacija veoma teška. Uzmite na svojim plećima još nekoliko miliona ljudi koji ne rade, koji ne generišu porez - rekao je Reznikov u intervjuu za internet izdanje "Obozrevatelj".

Prema njegovom mišljenju, Donbas za Rusiju predstavlja „pregovarački čip" u geopolitici, koji Moskvu košta „milijarde dolara godišnje", prenose RIA Novosti.

BAJDEN OZBILJNO SHVATIO UPOZORENJE DA ĆE KINA NAPASTI! Poslao još jedan DO ZUBA NAORUŽAN razarač kod Tajvana!

- Oni žele da nam ga daju, ali pokušavaju to da urade pod svojim uslovima, a ne pod našim. Rusi stanovništvo Donbasa ne doživljavaju kao svoje građane. Ne poštuju ih. Ako su oni deo ukrajinske nacije, ko su onda oni za njih? Da, mnogi u Luganskoj i Donjeckoj oblasti govore ruski, ali po nacionalnom sastavu su Ukrajinci, što Rusiji nije potrebno, osim kao radna snaga - dodao je Reznikov.

Informer

Ranije je član Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Sergej Cekov rekao da će se i dalje pružati podrška  republikama Donbasa.

VELIKI SUKOBI U SOLUNU! Demonstranti osuli kamenicama, policija uzvratila suzavcem! /VIDEO/

- U bilo kojoj situaciji, bez obzira na to šta se dešava na međunarodnoj sceni i bez obzira koliko se agresivno ponašala Ukrajina, Rusija će i dalje pružati potrebnu pomoć i podršku sunarodnicima narodnih republika Donbasa i neće ih ostaviti na milost i nemilost ukrajinskim nacionalistima - rekao je Cekov.