14.03.2021.

10:36

Foto:

Planeta

OČEKUJU SE SNEŽNE PADAVINE ISTORIJSKIH RAZMERA! Izdato upozorenje, OTKAZANI LETOVI, Amerikanci se spremaju za LEDENU OLUJU!

Amerikanci se masovno pripremaju za dolazak velikog olujnog sistema koji će, kako se prognozira, doneti najveće snežne padavine u poslednjih 10 godina.

U državama Vajoming i Nebraska izdato je upozorenje na ledenu oluju koja će najpre zahvatiti zapadne delove SAD, a potom će se sporo premeštati preko centralnih delova Amerike ka istočnoj obali, prenosi CNN.
 

Informer

Nevreme praćeno niskim temperaturama doneće ledene kiše i sneg, koji će u nekim delovima Amerike formirati snežni pokrivač debljine preko 60 centimetara



- Prema trenutnim prognozama, možemo da očekujemo snežne padavine istorijskih razmera - saopšteno je iz Nacionalnog meteorološkog centra u Vajomingu.

U izveštaju AP se navodi da je na međunarodnom aerodromu u Denveru, država Kolorado, otkazano više od 2.000 letova, a u prognozama se najavljuje da bi u podnožju planinskog pojasa Front Rejndž moglo da napada i više od 70 centimetara snega.

Sekretarijat za saobraćaj države Kolorado najavio je moguće zatvaranje glavnih saobraćajnica i apelovao na stanovništvo da ne kreće na putovanja ukoliko nije neophodno.