31.03.2021.

18:03

Foto:

Planeta

POSLEDNJA SLIKA NA SNEPČETU, SEDAM MISTERIOZNIH PROPUŠTENIH POZIVA, JEDNO BEŽIVOTNO TELO, DRUGO NIKADA NIJE PRONAĐENO! Misterija koja zbunjuje i posle tri godine!

Dok je bila van vode, Sofija je koristila Spencerov telefon kako bi objavila video na Snapchat-u. Na video snimku se vidi kako sedi na pramcu male jedrilice i vesla. Sofija okreće kameru oko sebe da pokaže svetla na obali iza njih. Nekoliko minuta kasnije, u 02:00 ujutru, sledeća fotografija Sofije je postavljena je na Spencerov Snapchat. Slika je napravljena na svetioniku.

U međuvremenu, kući, Sofijina mama, Mišel, je spavala. Sledećeg jutra se probudila i videla da ima čak sedam propuštenih poziva sa nepoznatog broja. Pozivi su bili – u 02:05, 02:06, 02:07, 02:08 (3 puta) i u 2:09. Mišel u tom trenutku nije puno razmišljala o tome jer zalutali pozivi nisu neoubičajena stvar. Tek kada je pozvala broj nazad, otkrila je da je to Spencerov broj.

Do nedelje popodne Spencer se nije pojavio na događaju na kojem je trebao da bude i svi su se zabrinuli kada niko nije mogao da dođe do njega ili Sofije. Policija je kontaktirana i kada se pročulo za Snapchat video, obalska straža je poslata na lokaciju.

Informer

Sofijin automobil pronađen je parkiran u kampusu univerziteta sa njenim mobilnim telefonom još unutra. Mišel je saznala da su ranojutarnji propušteni pozivi dolazili sa Spenserovog telefona. Budući da on nije znao broj Sofijine mame, veruje se da je Sofija ta koja je uputila pozive.

Međutim sa njegovog telefona nije upućen nijedan telefonski poziv ka broju hitne pomoći – 911. Posada obalske straže pronašla je Spenserovu majicu vezanu za klin na svetioniku. Spekuliše se da je u nekom momentu majicom vezao čamac za svetionik i da je zato pronađena zavezana za klin.

Obalska straža je tokom noći i narednog dana bezuspešno tražila Sofiju i Spensera.

Informer

U ponedeljak uveče pronađena je nasukana jedrilica na obali plaže Long Ajlenda. Obalna straža je potvrdila da se radi o istom plovilu koje je uzeto sa univerzitetskog kampusa. Obalska straža obustavila je potragu u ponedeljak uveče, navodeći da je potraga završena "ukoliko se ne pronađe nešto što bi ih odvelo u drugom smeru".

Skoro dve nedelje kasnije, u petak, 8. juna, nautičar je otkrio Spenserovo telo kako pluta u vodi otprilike 2,5 km jugoistočno od Ajveri Pointa. Biopsijom je unostavljeno da se udavio.

Sofijino telo nikada nije pronađeno.

Iako postoji mala verovatnoća, njena porodica i prijatelji i dalje veruju da su ona i Spenser bili žrtve, i da Sofiju možda drže negde protiv njene volje. Njena majka Mišel je izjavila da zna da je verovatnoća za ovako nešto mala, ali da bez ikakvog dokaza da je njena ćerka mrtva ne može a da ne veruje da je još uvek živa.

Informer

Sofija McKena

Većina veruje da su se oboje, Spenser i Sofija, nesrećnim slučajem udavili. Međutim, još nekoliko ljudi je u par meseci nakon ovog nemilog događaja nestalo u istoj oblasti, i sva tela su pronađena, osim Sofijinog. Čak šta više, na isti dan kada su Sofija i Spenser nestali, nestalo je još dvoje ljudi, čija tela su pronađena par dana kasnije.

Skoro 3 godine kasnije, Sofijini posmrtni ostatci nisu pronađeni, što čini ovaj slučaj nerešenom misterijom.