05.04.2021.

15:28

Foto:

Planeta

KRIVOKAPIĆ JE DOVEO VLADU U KRIZU! Mandić: Ako premijer želi da smeni Leposavića, moraće to sa nekim drugim!

- Čvrsto smo odlučili da uradimo ono što od nas traže građani, a to je da obranimo demokratiju koja je pobedila 30. avgusta. Parlamentarna većina će uraditi sve da se kriza vlasti prevaziđe. Imaćemo brzo novi sastanak na kome ćemo predstaviti konkretne prdloge za izlazak iz krize - kazao je on na konferenciji za medije. 

Rekao je da se premijer Zdravko Krivokapić nije konsultovao sa njima kad je u pitanju smena ministra Vladimira Leposavića.

- DF je podržao vladu... DF ce slediti volju naših birača. Vidite sta se desilo jutros. To tako ne sme da se radi i da stvari prelamaju preko kolena. Ako neko želi da smeni Leposavića moraće to da uradi sa nekim drugim. Premijer se sa nama nije konsultovao vezano za razrešenje Leposavića. Da jeste mi bi mu rekli da nipošto ne poteže takve poteze - dodao je Mandić, dodajući da čovek koji ke pripremio Zakon o slobodi veroispovesti nije zaslužio ovakav odnos od strane premijera.

Poslanik DF Milan Knežević rekao je da je na sastanku bilo reči i o tužilačkim zakonima. 

- Dotakli smo se i tužilačkih zakona i nadamo se da ćemo narednih dana dobiti neke predloge koji bi išli u pravcu reforme tužilačkih zakona. Smene u tužilaštvu su neophodne jer je tuzilaštvo postalo četrvrta grana vlasti - kazao je Knežević.