07.04.2021.

18:06

Foto:

Planeta

BRUTALNO UPOZORENJE KIJEVU, DONBAS SE NEĆE ZAUSTAVITI NA SADAŠNJIM GRANICAMA, ako Ukrajina krene u rat!

- Postoji želja za oslobađanjem teritorija (Donbasa, pod kontrolom Kijeva), Rusa koji se sada nalaze u nesnošljivim uslovima, postoji takva želja. Ali rat je strašan. Uradićemo sve moguće da veliki rat ne započne, ali ako Ukrajina bude preduzela taj korak, gde ćemo se mi zaustaviti, niko to sada ne zna reći - rekao je Pušilin, odgovarajući na pitanje o akcijama DNR-a u slučaju ofanzive ukrajinskih snaga, prenose RIA Novosti. 

Prema njegovim rečima, situacija se pogoršava, broj granatiranja se gotovo udvostručio u odnosu na poslednji kvartal prošle godine, te da Ukrajina dovlači tehniku i ljudstvo na kontakt liniju. Sve ovo, prema rečima šefa Pušilina, sugeriše da je Kijev spreman da nastavi neprijateljstva u punom obimu.

(VIDEO) SRBIJO, MISLI O OVOME! POLA MILONA DUGIH CEVI U RUKAMA ALBANACA, VRAĆAJU SE "SIRIJCI", A NIČE I VOJNA BAZA... Nimalo naivno, ne sluti na dobro!

Naglasio je da je DNR spremna za bilo kakav razvoj situacije.

- Teško je reći imaju li dovoljno odlučnosti... to bi bila smrt za celu Ukrajinu. Ukrajinu huškaju zapadne zemlje - zaključio je Pušilin.