09.04.2021.

08:22

Foto:

Planeta

BRITANSKI VETERAN OTKRIO ŠTA ZNAČI 'PANTOMIMA NATO AVIONA' PRILIKOM PRESRETANJA RUSKIH LETELICA! Uigrani detalji mašinerije Vašington - Brisel...

Veteran britanske i australijske vojske, bivši zamenik šefa vojne misije UN u Kašmiru Brajan Klouli upozorio je da, uprkos teškoj pandemijskoj situaciji, zapad ne odustaje od ofanzivne antiruske propagande.

Najnoviji primer su objavljeni izveštaji o brojnim „presretanjima“ ruskih aviona krajem marta. Konkretno, Klovli je podsetio na saopštenje NATO-a o presretanju šest različitih grupa ruskih vojnih aviona u blizini vazdušnog prostora Alijanse za manje od šest sati.

"Ovo je jasna demonstracija kako radi tim Vašington-Brisel", rekao je Klouli i podsetio je na izjavu brigadnog generala Andreva Hansena, zamenika načelnika štaba za operacije u Združenim vazduhoplovnim snagama u Ramštajnu da "presretanje nekoliko grupa ruskih aviona pokazuje spremnost i sposobnost NATO snaga da čuvaju nebo saveznika 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini".

"Ove ruske letelice letele su u međunarodnom vazdušnom prostoru. To znaju i Sjedinjene Države i njihovi NATO partneri. Kakve veze sve to ima sa „nebom saveznika“ i njegovom zaštitom? Cela ta vazdušna pantomima NATO-a igrala se za naslove", otkriva britanski veteran.