11.04.2021.

10:12

Foto:

Planeta

OVO SU DVE POSLEDNJE ŽELJE PRINCA FILIPA TIK PRED SMRT! A njegova Lilibet ih je obe ispoštovala!

Vojvoda od Edinburga preminuo je juče mirno u zamku Vindzor u svojim odajama, a kraljica ga je držala za ruku do samog kraja.

Iako su zvaničnici Bakingemske palate odbili da daju previše podataka o zdravstvenom stanju princa Filipa i tačnim uzrocima njegove smrti, ono što se zna je da se stanje princa - supružnika naglo pogoršalo u sredu uveče.

Princ Filip je, navodno, sam tražio da ne bude odveden u bolnicu već da umre u svom krevetu, pod svojim uslovima i u društvu svoje "Lilibet", prenose britanski mediji.

Kraljica je ispoštovala prinčevu poslednju želju

Njegova žena je tu želju ispoštovala.

Insajderi su takođe rekli da je u Bakingemskoj palati bio i princ Čarls, koji je ostao tamo sve do smrti svoga oca dok je kraljica bdila uz bolesničku postelju princa Filipa.

Informer

Princ Filip i Elizabeta Druga

Mediji prenose da je princ Filip navodno preminuo od udružene infekcije i srčane slabosti, ali da se pre smrti nije mučio. Princ Filip proveo je u bolnici četiri nedelje posle operacije srca. Iako ga je zahvat iscrpeo on svo vreme boravka insistirao da se vrati kući što pre je moguće jer nije želeo da umre u bolnici.

Princ će biti sahranjen iduće subote

Elizabeta II i Filip, inače grčki princ, nemačko-danskog porekla, bili su u braku 73 godine. Upoznali su se kada je njoj bilo 13 godina, a on je bio kadet u mornarici i tad su počeli da se dopisuju a uzeli su se kad je ona napunila 21 godinu.

Princ Filip će biti sahranjen iduće subote.