22.04.2021.

14:43

Foto:

Planeta

GRMI U CRNOM MORU, RUSI POD PALICOM ŠOJGUA DRŽE ČAS AMERIMA I NATO: OVDE SE MI PITAMO! 10.000 vojnika, 200 borbenih aviona, 40 ratnih brodova na vojnim vežbama o kojima bruji svet! /FOTO, VIDEO/

U vežbama učestvuju jedinice vazduhoplovstva i PVO, ratni brodovi, vojne jedinice obalskih snaga Crnomorske flote, deo snaga Kaspijske flotile Južnog vojnog okruga, kao i jedinice Vazdušno-desantnih snaga.

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Šojgu nadletao helikopterom područje na kojem su razmeštene trupe i vojna oprema, i da je proverio spremnost pomorskih i kopnenih snaga. Šojgu je rekao da je vojska Južnog vojnog okruga i Vazdušno-desantnih snaga uspešno rešila sve postavljene zadatke tokom vojnih vežbi koje su danas održane na Krimu.

Informer

„Danas je na poligonu 'Opuk' održana završna faza vojnih vežbi Južnog vojnog okruga i Vazdušno-desantnih snaga, koje su održane u okviru iznenadne provere borbene gotovosti. Vojska i snage uspešno su odradile čitav kompleks zadataka usmeren na osiguravanje vojne bezbednosti južnih granica Rusije“, istakao je Šojgu.

Informer

On je istakao da su u vežbama korišćeni i obalski raketni sistemi „Bal“ i „Bastion“, savremene jurišne bespilotne letelice „Inohodec“, brzi patrolni čamci „Raptor“, kao i drugi najnoviji i perspektivni primerci naoružanja.

U vojnim vežbama učestvuje više od 10.000 vojnika i više od 40 ratnih brodova, prenela je ruska novinska agencija Interfaks, a britanski Dejli mjel navodi i da je podignuto 200 borbenih aviona.


"Ako predsednik smatra da je potrebno, odgovoriće sam. Sada o tome nemam šta da kažem", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.