23.04.2021.

09:47

Foto:

Planeta

IRANCI ISMEJALI AMERE, SNIMAK ĆE RAZBESNETI PENTAGON! Dron Iranske garde drsko nadleće američki nosač aviona u Persijskom zalivu, sve mu je kao na tacni... Amerikanci se prave mrtvi, ili stvano ne vide.../VIDEO/

Video je snimljen iz drona i emitovan je na iranskoj državnoj televiziji, prikazujući krupni plan američkih aviona lovaca i helikoptera na palubi. Američki nosači aviona je sve vreme u pokretu.

Informer

 

Iranski dron u jednom trenutku kretao se direktno iznad američkog nosača aviona, šaljući snimak sa američke palube u realnom vremenu, dok američki ratni brod nije reagovao. Iranska revolucionarna garda navodi da su podaci o pozicioniranju ukazali da je u pitanju nosač aviona Dvajt Ajzenshauer, ali to nije potvrđeno.

Nije im prvi put

IRGC je u februaru objavila da poseduje savremeno ofanzivno i odbrambeno oružje koje može da uništi bilo koji američki vojni cilj u regionu.

Američko Ministarstvo odbrane još nije komentarisalo video, ali je najavilo da će proširiti misiju avionske grupe nosača aviona na Bliskom istoku kako bi osiguralo bezbedno povlačenje američkih trupa iz Avganistana.