08.05.2021.

21:43

Foto:

Planeta

OVA DVA ORUŽJA OBEZBEĐUJU RUSIJU DA IH AMERIKA NE GURNE U RAT! Poznati nemački profesor tvrdi da će u sukobu Vašingtona i Pekinga - Moskva pobediti!

Prema njegovom mišljenju, jačanje konfrontacije u svemiru, o čemu svedoči stvaranje svemirskih snaga u Americi, kao i planovi Kine da izgradi svemirsku stanicu, mogli bi da da spreče Rusiju da održi svoju supersilu status, zbog čega Rusi modernizuje svoj "strateški potencijal za odvraćanje“.

Džeger je izdvojio nuklearni podmorski dron "Posejdon" (2M39) i hipersoničnu raketu "Cirkon" (3M22).

Stručnjak je, govoreći o "Posejdonu", primetio da bi Rusija mogla da uzvrati nuklearnim udarom iz okeanskih dubina. Džeger je takođe cenio mogućnosti rakete "Cirkon", ukazujući na njenu ogromnu brzinu, zbog koje je nemoguće odbraniti se od nje.

Nemački profesor nije propustio da podseti da Rusija nije prestala da modernizuje takvo oružje, a njegov primarni cilj je "zastrašivanje neprijatelja".

Prema Džegeru, dva nova sistema naoružanja pružiće Moskvi upravo ono što ona želi, uticaj na svetskoj sceni i mogućnost da ne bude gurnuta u mogući sukob između Kine i Sjedinjenih Država.

Džeger tvrdi da ruski predsednik Vladimir Putin to čini kako bi započeo novu fazu ruske politike na svetskoj sceni.

Posejdon je ruski projekat bespilotnog podvodnog vozila opremljenog nuklearnim pogonom. Glavni zadatak Posejdona je isporuka nuklearnog oružja na obale potencijalnog neprijatelja kako bi se uništili kritični obalni elementi neprijateljske ekonomije i nanela zagarantovano neprihvatljiva šteta teritoriji zemlje stvaranjem ogromnih zona radioaktivne kontaminacije, cunami i druge destruktivne posledice nuklearne eksplozije.

Rakete "Cirkon" su sposobne da postignu brzinu od 8,5 Maha, a domet im može premašiti 500 km. "Cirkon“ može da uništi i morske i kopnene ciljeve. Primarna svrha "Cirkona“ je uništenje neprijateljskih brodova različitih klasa od fregata do nosača aviona, kao i kopneni vojni objekti u radijusu uništenja.