11.05.2021.

20:28

Foto:

Planeta

AMERI SE PLAŠE, NASTOJE DA SUZE DNEVNI RED SASTANKA PUTINA I BAJDENA! Lavrov otkrio čime se Vašington bavi, kako su krenuli tema će biti vreme...

Ranije je Bela kuća saopštila da je Bajden predložio Putinu letnji sastanak u jednoj od evropskih zemalja radi razgovora o nagomilanim pitanjima u bilateralnim odnosima. Kremlj je izvestio da se razgovara o mogućem datumu sastanka. Bajden je rekao da se nada sastanku sa Putinom u junu.

- Dijalog je, naravno, neophodan. Naročito u uslovima kada je Vašington dosledno uništavao praktično sve mehanizme kontrole naoružanja. Ostao je samo ugovor START-3" - rekao je Lavrov, prenose RIA Novosti.

- Ukazali smo američkim kolegama na celishodnost odlučivanja o dnevnom redu. Predlažemo da se razmotre problemi u sferi strateške stabilnosti svih faktora bez izuzetka, svih sistema bez izuzetka, i ofanzivnih i odbrambenih, koji imaju direktan uticaj na stratešku stabilnost - rekao je Lavrov.

(VIDEO) IZRAEL DIGAO ČAK 80 AVIONA, U NAPADU NA GAZU UBIJENO NAJMANJE 20 OPERATIVACA HAMASA: Tel Aviv aktivirao sistem "Gvozdena kupola"!

Podsetio je da su ruski predlozi podneti u poslednjoj godini administracije Donalda Trampa i potvrđeni „kada je Bela kuća promenila vlasnika".

- Očekujemo reakciju, mada bi Amerikanci na prve naznake želeli da znatno suze dnevni red rasprave o strateškoj stabilnosti i u pregovarački okvir uključe mnogo manje faktora koji imaju značajan uticaj na trenutno stanje u ovoj oblasti - Dodao je Lavrov.