19.05.2021.

08:31

Foto:

Planeta

IZRAEL KRENUO NA PODZEMLJE GAZE! Vojska pogodila ciljeve Hamasa, IZGLEDA NIŠTA OD PRIMIRJA!

- Borbeni avioni i letelice nastavili su večeras operacije u oblastima Han Junis i Rafah u južnom delu Pojasa Gaze. U okviru 25-minutnog napada na meti je bilo oko 40 podzemnih ciljeva terorističke organizacije Hamas. Napad su izvela 52 aviona koristeći oko 120 visoko precizne municije - navodi se u tvitu predstavnika izraelske vojske.


Visoki zvaničnik palestinskog Hamasa Izat el Rišk demantovao je pisanje izraelskih medija o predstojećem prekidu vatre koji je navodno bio dogovoren za četvrtak, preneo je "Tajms of Izrael", dodajući da Jerusalim nije potvrdio ovu informaciju.

- Nije tačno to što su pisali neprijateljski mediji da je Hamas pristao na prekid vatre u četvrtak. Nikakav dogovor o tajmingu obustave sukoba nije postignut - rekao je Rišk, član užeg vođstva Hamasa.


Napori da se izdejstvuje prekid vatre su u toku, dodao je Rišk, a predlagači su Ujedinjene nacije, Egipat, Katar i još neke zemlje.

- Napori i kontakti posrednika su ozbiljni i učestali, ali su zahtevi našeg naroda jasni i dobro poznati -dodao je Rišk.

Prethodno su neki izraelski mediji, poput „Hareca“, izvestili da je postignut dogovor o prekidu vatre, međutim, "Tajms of Izrael" citira izvor blizak Egiptu, koji je aktivno uključen kao posrednik između dve strane, a prema kome su razgovori i dalje u toku, a nikakav sporazum nije postignut.