20.05.2021.

10:07

Foto:

Planeta

DVA RUSKA BOMBARDERA IZLETELA SU IZ SARATOVA I JURNULA KA KONSTANCI, za njim su se digli "suhoji", a onda je na mapi primećen detalj koji je uznemirio NATO!

Uprkos činjenici da su pre dva dana dana ruski strateški bombarderi izveli trenažni let iznad Arktika,izvršivši uvežbavanje udara na baze NATO-a u Norveškoj, nekoliko sati kasnije par ruskih strateških bombardera izleteo je iz Saratova, uspešno dostigao liniju napada na NATO flotu u blizini obala Rumunije, ali i u blizini obala Ukrajine.

Na slici koju je objavila Telegram-zajednica „Hanter's nouts“, specijalizovana za nadgledanje vazdušne, kopnene i morske situacije, može se videti da je par ruskih strateških bombardera Tu-95MS u pratnji lovaca Su-27 , stigao do linije udara iznad najveće rumunske luke - Konstanca, gde su smešteni brodovi zemalja NATO. Ruski avioni su, potom, započeli zaokret, čime su završili uvežbavanje "lansiranja raketa u ovom pravcu".

"Dva strateška nosača projektila Tu-95MS izvela su planirani let u vazdušnom prostoru iznad neutralnih voda Crnog mora. Borbenu pratnju obezbedile su posade aviona Su-27 vazduhoplovstva i PVO Južnog vojnog okruga. Let je trajao više od pet sati", prenosi Hanter's Nouts.